Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-28 12:42:21

Lyssna på ei.se

För dig som vill lyssna på innehållet istället för att läsa finns ReadSpeaker som hjälpmedel. Readspeaker läser upp texten utan att du behöver ladda ner någonting. Tryck bara på "Lyssna" högst upp på sidan så startar uppläsningen automatiskt.

Uppläsning av innehåll

När du klickar på Lyssna öppnas en spelare och ReadSpeaker börjar läsa texten på sidan. I spelaren finns flera funktioner du kan använda. Du kan:

  • Pausa
  • Starta om läsningen
  • Stoppa läsningen
  • Spola framåt eller bakåt
  • Justera volymen
  • Justera uppläsningshastighet
  • Ladda ner ljudfilen i formatet Mp3
  • Stänga spelaren.

Du kan också:

Lyssna på delar av texten

Markera den text som du vill lyssna på och tryck på lyssna-knappen som visas bredvid muspekaren. De ord eller meningar som du har markerat läses upp av Readspeaker.

Göra texten större eller mindre

Du kan välja att förstora eller förminska texten som du lyssnar på genom att trycka på A+ eller A-. Texten dyker upp i ett fält längst ner på skärmen

Välja oformaterad text

Om du tycker texten är enklare att läsa när den är oformaterad (utan designinslag) kan du aktivera textläge och välja oformaterad text i ReadSpeaker.

Fokusera på visst innehåll

Om du vill fokusera på visst innehåll använder du dig av fokus/nedtoning i Readspeaker. Håll muspekaren på det som du vill ska lyftas fram tydligare så tonas bakgrunden ner. Du kan minska och öka fokusfältet genom att klicka på minus- eller plussymbolerna.

Kakor

Första gånger du aktiverar ReadSpeaker så aktiveras en kaka som gör att de inställningar du ställer in i tjänsten sparas till nästa gång du använder tjänsten.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL