Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 04:30:22

Vårt område är viktigt för samhället och för energiomställningen

Linda Tjäder och Fredrik Beskow får forma sin egen framtid på Energimarknadsinspektionen. Frågorna, uppdragen och kunskapen skattas högt hos de båda. I den här intervjun får vi lära känna de båda, höra om deras arbetsuppgifter och fördelarna med att jobba på Ei.

Fredrik Beskow och Linda West på huvudkontoret i Eskilstuna

Fredrik Beskow

Titel: Analytiker.
Utbildning: Civilekonom, nationalekonomi, Karlstads universitet, examen 2018.
Fritidsintressen: ”Jag och min sambo har köpt ett hus med ett visst renoveringsbehov. Dessutom skaffade vi hundvalp vilket är glädjefyllt och tar mycket tid.”

Linda Tjäder

Titel: Analytiker.
Utbildning: Civilingenjör industriell ekonomi, inriktning energimarknader, Mälardalens universitet 2018. Kandidatexamen i företagsekonomi, Mittuniversitetet, examen 2019.
Fritidsintressen: ”Jag gillar vara ute i naturen och åker gärna skidor. Jag är uppvuxen i Jämtland och har åkt mycket skidor genom åren.”

Fredrik Beskow började på myndigheten 2018 och sedan dess har hans uppgifter inom marknadsövervakning fördjupats.

– Det är en vänlig arbetsplats och det känns bra att jobba för ett högre syfte. Jag har fått lära mig mycket om energimarknaden och nu har jag projektansvar, och fortsätter att göra utmanande och roliga saker, säger Fredrik.

Linda Tjäder jobbar främst med kapacitetsfrågor och projektledning inom den inter­nationella enheten, och det var just energifrågorna som lockade henne till expert-och tillsyns­myndigheten för ett år sedan.

– Vi jobbar med spännande frågor och har ett bra samarbete med mycket kunskap inom myndigheten. Det är ett område som är väldigt aktuellt och viktigt för samhället och även för energiomställningen, säger Linda.

Kunskap skattas hög

Medarbetarna har stora möjligheter att forma sin egen utveckling och framtid på Energimarknadsinspektionen. Att få jobba med spännande frågor och ha ett bra samarbete med mycket kunskap är högt skattat.

– Jag jobbar bland annat med en kapacitetsberäkningsmetod som syftar till att nyttja elnätet bättre så att vi kan få mer samhällsvinst i den infrastruktur vi har. Myndigheten satsar på sina anställda och ger mig ett stort förtroende, vilket jag uppskattar, säger Linda.

– Jag har intervjuats av journalister i radio, tv och tidningar om ämnen som marknadens design och funk­tion samt marknadsmanipula­tion och insiderhandel som vi har insyn i. Det är intressant, lärorikt och samtidigt utma­nande, och har lett till att jag både har vuxit i min roll och som person, säger Fredrik.

Balans mellan privat och arbete

Både Linda och Fredrik månar om balansen mellan det privata och arbetslivet och uppskattar att det är flexibelt, med möjlighet att jobba hemifrån.

– Vi har en hundvalp och eftersom både jag och min sambo har möjlighet att jobba flexibelt slipper vi skaffa hundvakt. Vi får även friskvårdstimmar vilket gör att jag redan har tränat när jag kommer hem från jobbet. Det ger mer kvalitet i privatlivet och gör att jag presterar bättre på jobbet, säger Fredrik.

Linda och Fredriks tre favoriter på Ei

  1. Flexibilitet
    Ei har ett utvecklat digitalt och flexibelt arbetssätt, som gör det möjligt att arbeta på olika platser såväl på kontoret som hemifrån. Vårt arbetstidsavtal är anpassat för att tillgodose både verksamhetens och egna behovet, och vi tillämpar flexibel arbetstid.
  2. Friskvård och hälsa
    Ei erbjuder alla medarbetare ett friskvårdsbidrag på 3 500 kronor per år samt kostnadsfri motionssimning på Munktellbadet i Eskilstuna. Dessutom får man möjlighet att motionera två timmar i veckan på arbetstid.
  3. Modernt arbetssätt
    Med en hög IT-standard arbetar vi i moderna lokaler med ett aktivitetsanpassat arbetssätt. Det finns generöst med platser i olika typer av miljöer där du utifrån uppgiftens karaktär väljer var du vill arbeta.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL