Nyheter

Se upp om villkoren för ditt elavtal ändras

En elhandlare som ändrar villkoren i ett rörligt elavtal är skyldig att berätta det för dig. Elhandlaren ska beskriva ändringen så tydlig att du själv kan bedöma om du vill stanna kvar i avtalet eller inte. Du har nämligen alltid rätt att säga upp avtalet om avtalsvillkoren ändras.

2014-10-03 |

Nätavgiften påverkas inte om du väljer en annan elhandlare

Är du orolig för att du ska få högre nätavgift om du väljer en annan elhandlare än den som ingår i samma koncern som ditt nätföretag? Det behöver du inte vara. Det är nämligen inte tillåtet.

2014-10-03 |

Anmäl till oss om du har många elavbrott

Har du drabbats av många elavbrott? Då ska du vända dig till oss på Energimarknadsinspektionen som kan granska ditt elnätsföretag och kräva bättring.

2014-10-03 |

Se upp när ditt fasta avtal går ut

Har du ett fast avtal som lider mot sitt slut? Se till att göra ett nytt aktivt val i god tid innan löptiden gått ut. Många elhandlare placerar nämligen kunder vars avtal löpt ut på ett anvisningsavtal – marknadens sämsta avtalsform.

2014-10-03 |

Vi svarar på dina frågor

Har du frågor om elavtal, elavbrott eller din elnätsavgift? Då kan du ställa frågorna direkt i vårt forum här på Elpriskollen. Tryck bara på knappen ”Fråga oss” till höger på sidan. Vi svarar under kontorstid så snabbt vi kan.

2014-09-18 |

 

 

Sök elhandlare

› Visa alla elhandlare