Ei:s nyheter

På vår webb hittar du årets nyheter och i vårt nyhetsarkiv finns nyheter ungefär 3 år tillbaka. Om du letar efter nyheter som är äldre än så ber vi dig kontakta oss.

Mejla till redaktionen@ei.se

 

 • Internationellt samarbete firar 20 år

  Skapad: Granskad:

  I år är det 20 år sedan organisationen CEER såg dagens ljus. Det startade som ett samarbete mellan tio europeiska tillsynsmyndigheter inom energisektorn vid millenniumskiftet. Idag har organisationen vuxit till det tredubbla och är en viktig part i utformningen av de europeiska energimarknaderna.

 • Färre klagomål om elnätsavgifter, men fler om oschyssta affärsmetoder

  Skapad: Granskad:

  Färre klagomål om elnätsföretagens avgifter, men fler om elhandlare som använder sig av oschyssta affärsmetoder. Det visar en ny rapport som summerar vad de vanligaste konsumentklagomålen till Energimarknadsinspektionen (Ei) handlat om under 2018 och 2019. Ei använder statistiken som underlag för regelutveckling och tillsynsinsatser.

 • Välkommen till resultatseminarium om Ei:s preliminära förslag för att lösa kapacitetsbristen i elsystemet

  Skapad: Granskad:

  Energimarknadsinspektionen (Ei) bjuder in till ett seminarium där vi presenterar våra preliminära förslag för att lösa kapacitetsbristen i elsystemet. Det har varit ett intensivt arbete med att utreda de frågeställningar kopplade till kapacitetsbrist som vi fått av regeringen. Den 2 juni är du varmt välkommen att ta del av våra preliminära åtgärdförslag, bedömningar och analyser. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter.