Tillbaka till bloggen

Viktigt att tänka på när avtalet löper ut

Just nu får vi frågor från konsumenter som fått sitt fasta avtal förlängt för att de inte sagt upp det i tid. Vårt svar är att detta är tillåtet, men att det samtidigt finns tydliga regler för hur en elhandlare får göra.

Har du ett tidsbestämt avtal? Se då till att teckna ett nytt avtal innan ditt nuvarande avtal löper ut. Annars kan du hamna på ett avtal som du inte själv valt och som du inte vill ha.

Här kan det vara bra att känna till att elhandlaren ska påminna dig innan ditt elavtal löper ut. Påminnelsen ska komma tidigast 90 och senast 60 dagar innan avtalet upphör. Elhandlaren ska då berätta vad som händer om du inte gör något innan avtalet upphör. Har du inte fått en påminnelse så kan du anmäla det till Energimarknadsinspektionen. Om inte påminnelsen gjorts på rätt sätt kan förlängningen av avtalet nämligen vara ogiltig.

Innan du tecknar ett elavtal är det alltid bra att titta närmare på vad som står i avtalsvillkoren kring just automatisk förlängning. När ska avtalet senast sägas upp för att inte förlängas? Vilket avtal flyttas jag till om jag inte säger upp avtalet i tid?

Har du frågor, klagomål eller vill göra en anmälan är du välkommen att höra av dig till oss. Mejla på registrator@ei.se eller ställ en fråga direkt i vårt konsumentforum på nätet http://kundo.se/org/energimarknadsinspektionen/

, (Skriven) av Mattias
  • Kategorier :