Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

  • Start
  • Konsument
  • ...
  • Rörligt pris med ett års bindningstid tas bort från Elpriskollen

2022-06-25 00:51:46

Rörligt pris med ett års bindningstid tas bort från Elpriskollen

I december 2020 förbjöd Patent- och marknadsdomstolen elhandlare att erbjuda rörligt pris till konsumenter med bindningstider längre än tre månader. Ei har med anledning av domen inlett arbetet med att ta bort avtalsformen Rörligt pris 1 år från Elpriskollen.

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt och ska bidra till medvetna och aktiva konsumenter på energimarknaderna.

Avtal som konsumenter kan jämföra på Elpriskollen ska vara avtalstyper och avtalsvillkor som är förenade med aktuella bestämmelser.

Om du har några frågor eller funderingar om att Ei väljer att ta bort den aktuella avtalstypen från Elpriskollen kan du ta kontakt med oss på länken längst ned på sidan

Om du har ett rörligt avtal med bindningstid

Konsumentverket bedriver tillsyn över avtalsvillkorslagen. Som konsument har du rätt att anmäla ett företag till Konsumentverket om du anser att de byter mot avtalsvillkorslagen.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL