Tillbaka till bloggen

Hur lång är uppsägningstiden?

Glöm inte att kontrollera uppsägningstiden innan du skriver på ett nytt elavtal. Den visar hur lång tid du måste vara kvar som kund hos företaget efter att du sagt upp ditt avtal.

Innan du väljer elavtal har du rätt att ta del av villkoren för avtalet. Vi vet att det är många uppgifter att gå igenom och ta till sig. I vår avtalsvillkorsskola har vi därför valt ut några villkor som vi tycker är extra viktiga. Första delen handlar om uppsägningstid.

Att missa uppsägningstiden kan få oönskade konsekvenser. Har du ett avtal med bindningstid så visar uppsägningstiden hur lång tid innan bindningstiden löper ut som du måste säga upp avtalet för att det inte ska förlängas med ett nytt avtal. Här kan det vara bra att känna till att de flesta avtal med bindningstid förlängs med ett nytt avtal om du inte säger upp det gamla avtalet i tid, det vill säga inom uppsägningstiden.

Ett exempel: Har du ett 1-årigt avtal om fast pris med en uppsägningstid på 1 månad så betyder det att du måste säga upp avtalet innan det gått 11 månader. Annars finns det risk att det förlängs med ett nytt avtal med en ny bindningstid.

Har du frågor om ditt elavtal hjälper vi dig gärna. Ställ dina frågor här.

, (Skriven) av Mattias
  • Kategorier :