Tillbaka till bloggen

Välj rätt storlek på din huvudsäkring

Medan det går att spara mycket pengar på att välja rätt elhandlare så är det inte möjligt att välja elnätsföretag utan här är du förvisad till det företag som äger nätet där du bor. Trots det vet vi att många konsumenter funderar kring hur de kan påverka elnätsavgiften.

Det går också att sänka priset på fakturan hos nätföretaget genom att minska sin förbrukning (hos de elnätsföretag som fakturerar i öre per kWh) eller genom att minska sina effekttoppar (hos de elnätsföretag som fakturerar utefter ett snitt av månadens högsta effekt, kW) men det bästa sättet kan vara att välja rätt säkringsstorlek.

Har du för liten huvudsäkring kan den gå sönder när du använder mycket el. Om du däremot är sparsam med konsumtionen kanske du har en överdimensionerad säkring och betalar en hög fast avgift till ditt elnätsföretag varje månad. Därför rekommenderar vi dig att tänka över ditt val av säkringsstorlek.

Ta hjälp av ditt elnätsföretag.

Vi rekommenderar därför att du rådfrågar ditt elnätsföretag i valet av huvudsäkring och om vad som passar just dig och ditt förbrukningsmönster. Ditt elnätsföretag kan ge dig råd i valet, men de har inget ansvar att påminna eller bevaka om ditt behov förändras. Därför är det kundens ansvar att ha rätt säkringsstorlek anmäld och att kontrollera att man betalar för rätt säkringsstorlek.

, (Skriven) av Thomas
  • Kategorier: