Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-14 11:49:00

Jämför elavtal med hjälp av Elpriskollen

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elhandelsavtal och sajten drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei).

Hitta det elavtal som passar dig bäst

Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei) som har regeringens uppdrag att övervaka marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme.

Vi vill bidra till medvetna och aktiva konsumenter och kunder på energimarknaderna och erbjuder därför en digital tjänst där du enkelt ska kunna jämföra elavtal.

Alla elhandelsföretag (kallas även elhandlare) måste kontinuerligt rapportera fasta och rörliga prisavtal till oss som tillsynsmyndighet. Vi presenterar alla avtal på Elpriskollen så att du i lugn och ro kan jämföra priser och villkor för att välja det elavtal som passar dig bäst.

Vi som myndighet har inget eget vinstintresse och får ingen provision på val som görs. Elhandelsföretagen kan heller inte annonsera eller köpa sig en bättre exponering på Elpriskollen.

Här får du hjälp att välja elavtal

Jämför olika elavtal på Ei:s jämförelsesajt Elpriskollen.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL