Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2023-12-08 13:58:20

Jämför elavtal med hjälp av Elpriskollen

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elhandelsavtal och sajten drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei).

Vi som myndighet har inget eget vinstintresse och vi får ingen provision på de val som görs. Elhandelsföretagen (elhandlare) kan heller inte annonsera eller köpa sig en bättre exponering på Elpriskollen.

Alla elhandelsföretag måste kontinuerligt rapportera fasta och rörliga prisavtal till oss som tillsynsmyndighet. Vi presenterar alla avtal på vår jämförelsesajt Elpriskollen så att privatpersoner och småföretagare kan jämföra priser och villkor för att få hjälp att välja elavtal.

Om ett elhandelsföretag har fällts i tillsyn gällande någon av ellagens konsumentskyddande bestämmelser eller finns med på lista klagomålslistan som Konsumenternas Energimarknadsbyrå har visas en symbol på jämförelsesajten Elpriskollen. Läs mer här om symbolen Länk till annan webbplats.

Jämför elavtal på Elpriskollen

Hitta det elavtal som passar dig bäst.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL